Stavební pouzdro - moderní doba si žádá moderní řešení!

  • Posuvné dveře můžete skrýt do zdi a vyřešit tak problém se stísněným interiérem
  • Posuvné dveře zasouvající se do stavebního pouzdra oceníte v malém bytě i bezbariérové domácnosti
  • Posuvné dveře, o kterých ani nevíte – zasunou se do stěny 

 

Dveře, o kterých ani nevíte, to jsou posuvné dveře zasouvající se do stěny, respektive do stavebního pouzdra zabudovaného ve stěně. Nabízí jednoduché praktické a elegantní řešení do menších bytových prostorů, nenaruší žádný interiér a navíc se dají ovládat i spínačem na stěně. 

Vše kolem nás se zmenšuje. Pokud nežijeme na vesnické usedlosti, máme ve městech své malé byty nebo malé domky, a tak musíme zmenšit i vše ostatní, aby se nám to do našeho malého životního prostoru vešlo. Máme mini psíčky, mini auta, v kapse mini telefony… při zařizování bytu se snažíme najít co nejpraktičtější nábytek, hledáme úložné prostory i tam, kde by je nikdo jiný nehledal, a v neposlední řadě nás zajímají třeba právě i dveře. 

syntesis dvoukřídlé eclisse

Posuvné dveře zasouvající se do stěny „odlehčí“ stísněnému interiéru 

Ačkoliv se to nemusí na první pohled zdát, nevhodně řešené dveře nám mohou v malém prostoru pěkně znepříjemnit život. „Otevírám dveře z koupelny!“ „Já vycházím z ložnice.“ „Mohu otevřít dveře z předsíně?“ Pokud se doma nechcete právě takto překřikovat, je třeba se zamyslet nad lepším řešením než tím, které představují běžné otočné dveře. 

Pokud v interiéru hrozí, že může působit stísněně, mohou situaci zlehčit posuvné dveře se stavebním pouzdrem. Když jsou otevřené, ani o nich nevíte. Zavřené splynou s příčkou. Co víc si v malém prostoru přát. Posuvné dveře a pouzdra se navíc neomezují na jediný typ. V nabídce specializovaných prodejců najdete dveře jednokřídlé i dvoukřídlé různé síly v různých velikostech, dveře prosklené, poloprosklené nebo plné a pouzdra dle typu příčky (do zdiva, panelu, sádrokartonu…). 

pouzdro holé

Stavební pouzdro pro posuvné dveře se sestává z kapsy, dorazového dílu a vodící kolejnice, která je obvykle umístěna v horní části pouzdra. Ve spodní části je umístěna pouze v případě, že jsou dveře těžší. Dveře přitom do pouzdra přesně pasují, nemůže se tedy téměř stát, že by do dveří mohlo něco zapadnout a poté způsobit drhnutí dveří, což může být jednou z obav rodičů s malými dětmi, kteří moc dobře ví, že pastelky nebo kostičky ze stavebnice se mohou objevit i na těch nejméně pravděpodobných místech.

Posuvné dveře lze ovládat vypínačem na stěně – řešení pro bezbariérovou domácnost 

Pro maximální úsporu prostoru je možné také zvolit speciální tzv. zákrytové pouzdro, do kterého se mohou zasouvat i dvoje samostatné dveře, které jsou vedle sebe, pouzdro je uprostřed. Stavební pouzdra pro posuvné dveře se v současnosti nejčastěji vyrábí ze dřeva nebo pozinkovaného plechu. Příjemnou novinkou je také možnost umístění vypínače na stěnu, což umožňuje příjemné řešení například i do bezbariérových domácností. 

Pro-zdravotne-postizene_reference

Zabudování stavebního pouzdra do předem připraveného stavebního otvoru probíhá již ve fázi hrubé stavby. Je vhodné od začátku nic neriskovat a výběr nepodcenit. Jen tak se vyhnete kromě pozdějšího nepořádku v hotovém interiéru i zbytečným nákladům spojeným s dodatečným bouráním. Při vybírání zohledněte materiál, ze kterého bude zbudována příčka, výšku hotové podlahy i vaše individuální požadavky. Zamyslete se rovněž nad výběrem prodejce. Jedná se o společnost s historií a dobrými referencemi? Nabízí zákazníkům několikaletou záruku? „Nejlevnější“ v tomto případě rozhodně neznamená „nejvýhodnější“. 

Posuvné dveře se stavebním pouzdrem nabízí praktičnost i designérský důvtip

Posuvné dveře se stavebními pouzdry jsou zcela nenáročné i co se týče designu, snoubí se v nich moderní technologie a důvtip. V jejich jednoduchosti a praktičnosti je krása a vhodně tak doplní jakýkoliv interiér. Na rozdíl od posuvných dveří na zeď nabízí posuvné dveře zasouvající se do pouzdra volnou stěnu, kterou můžete dále využít, ať už pro bytové dekorace nebo například i pro umístění polic a jiných úložných prostorů.

syntesis colection

 

TIP: nezapomeňte na kvalitní kování pro posuvné dveře..