Cylindrické vložky jsou důležitější, než si myslíte

Cylindrická vložka, ač není významná svým rozměrem, může být nepostradatelná díky své funkci. Cylindrická vložka je jedním z ochranných prvků, které brání vaši domácnost před nezvanými "hosty". Asi polovina zlodějů proniká do domů a bytů přes vstupní dveře - nezdá se vám to jako pádný argument pro vybavení vašich dveří tím nejlepším? Dobrý systém zamykání a zabezpečení podpoří ochranu vašeho soukromí, majetku a rodiny.

Wilka cylindrické vložky

Jaký typ cylindrické vložky je pro vás ten pravý?

Cylindrická vložka je srdcem každého zámku. Vyberte si pro své dveře tu správnou. Jak to ale provést? Při výběru cylindrické vložky musíte přihlédnout k několika faktorům. V první řadě se ale podívejme na typy cylindrických vložek. Na trhu jsou k dostání tři - klasické vložky, zkrácené vložky a vložky s knoflíkem. K čemu je každá z nich vhodná? Je to jednoduché. Klasickou cylindrickou vložku užijete u běžných vstupních dveří, které uzavírají dům, byt, kancelář, či jiný objekt. Pro tyto účely lze použít i vložky s knoflíkem. Zkrácené vložky se používají typicky u dveří do sklepů a u branek.

cyl-vlozka-foto(1)

Všechny zabezpečovací prvky by se měly v bezpečnostní třídě shodovat

Klíčovou otázkou stejně jako u dalších zabezpečovacích prvků zůstává bezpečnostní třída. U certifikovaných výrobků máte jistotu, že poskytují takovou ochranu, jakou od nich požadujete. Laicky řečeno - víte, co kupujete. Kvalitní certifikované výrobky testované podle normy ČSN P ENV 1627 jsou rozděleny do čtyř bezpečnostních tříd podle toho, jaký stupeň zabezpečení poskytují. 1. třída znamená základní ochranu, 2. třída dostatečnou. Pro zabezpečení domů a bytů doporučujeme cylindrické vložky 3. a 4. třídy poskytující vysokou a velmi vysokou ochranu.

bezpečnostní třída kování pyramida

Máme ale pro vás ještě jednu radu týkající se bezpečnostní třídy. Bezpečnostní třída vámi vybrané cylindrické vložky by měla "ladit" s bezpečnostní třídou ostatních bezpečnostních prvků. Bezpečnostními třídami se krom vložek označují dveře, mříže, kování... Je kontraproduktivní pořizovat si bezpečnostní vložku 4. třídy k bezpečnostním dveřím 2. třídy.

bezpečný domov

Jak změřit velikost cylindrické vložky?

Neméně důležitým kritériem je velikost cylindrické vložky. Nejdříve si změřte tloušťku dveří. Tu měřte na každou stranu od otvoru pro upevňovací šroub. Připočítejte k ní tlouštku použité rozety nebo kování. Cylindrická vložka je může přesahovat až o 3 mm, ale ne více. Když tyto dva rozměry sečteme, získáme požadovaný rozměr cylindrické vložky. 

měření vložky EVVA

V našem sortimentu najdete vysoce kvalitní cylindrické vložky od rakouského výrobce Evva a německého výrobce Wilka. Oba patří ke světovým špičkám. Podívejme se, co nám mohou nabídnout.

Evva, to jsou cylindrické vložky rakouské kvality

Evva působí jako úspěšný rodinný podnik již od roku 1919. Za ta léta nasbírala cenné zkušenosti, které dokázala využít ke svému rozvoji. Vložky Evva nabízí pět různých mechanických uzamykacích systémů, které se postarají o vaše bezpečí.

Více o mechanických systémech cylindricých vložek Evva se dočtete zde: Bezpečnostní cylindrické vložky Evva - I agent 007 by ostrouhal!

MCS_3KSplus_ICS_EPS

Wilka klíče mají "o zoubek více"

Wilka Schlieβtechnik GmbH je opět rodinnou firmou a zároveň značkou světového formátu. Zabývá se výrobou zámků, cylindrických vložek a systémů klíčů již od roku 1865. Wilka představuje pro zákazníky jedinečný produkt. Má vlastní profily klíčů, které nelze běžně okopírovat. Pokud budete chtít přidělat další klíč, musíte k tomu mít speciální od výrobce vydanou kartu, abyste dokázali, že jste právoplatným vlastníkem klíče. To samozřejmě chrání opět vaše bezpečí. Wilka nabízí cylindrické vložky s šesti stavítky, přičemž běžným standardem bývá stavítek pět. Váš Wilka klíč tak bude mít "o zoubek více". To opět přispívá k vyššímu stupni zabezpečení.

Wilka cylindrické vložky a klíče