Bezpečnostní kliky ROSTEX zlodějíčkům zavaří

Tradice firmy ROSTEX, která si vydobyla významnou pozici na trhu především díky originálním technickým řešením, nadčasovému designu a využívání těch nejkvalitnějších materiálů, sahá až do roku 1925. Tehdy ještě jako malý podnik prodávala drobné kovové zboží ve Vyškově. S výrobou stavebního kování odlévaného z mosazi a zinkoslitin začala ve 30. letech. V roce 1938 zahájila firma technologicky novou výrobu vrchniho stavebního kování z nerezavějící oceli a je třeba říci, že dodnes je jediným podnikem, který vyrábí stavební kování z nerezavějících materiálů v České republice. Tento druh kování dostal známku ROSTEX, která se později stala i názvem celého podniku. Ale dost z historie... abychom zjistili, proč je ROSTEX i dnes špičkou v oboru, musíme se podívam do současnosti.

Rostex bezpečnostní kování BK RX 1-50 FORTE

ROSTEX vyrábí kování již 90 let

ROSTEX vyrábí kování pro okna a dveře již 90 let. Dlouhá léta praxe a zkušeností jsou dobrým základem. Firma neustále zdokonalovala výrobu, inovovala, hledala nová technologická řešení. V současnosti ROSTEX využívá moderní výrobní systémy, které splňují vysoké standardy.

ROSTEX Bezpečnostní kování BK R1S (RC 3)

Základem filozofie firmy ROSTEX jsou kvalitní materiály. Firma vyrábí své produkty pouze z ušlechtilých kovů, protože právě ty jsou při výrobě kování nenahraditelné. Ani nejlepší syntetické materiály jim nemohou konkurovat. Aby vydržely každodenní užívání, musí mít i ty v jádru alespoň kovovou výztuž. Zvláště oblíbená je nerezová ocel, která je takřka nezničitelná.

Kování ROSTEX je oblíbené i díky vysoké životnosti

Kování ROSTEX je zákazníky tolik oblíbené i díky vysoké životnosti, které je dosaženo díky kvalitním materiálům, pečlivým kontrolám při výrobě a vyspělým strojírenským technologiím. Představují rozumný poměr ceny a kvality. Třešničkou na dortu je nadčasový design.

Rostex bezpečnostní kování BK R4H (RC 3)

Bezpečnostní kování ROSTEX odolá i zkušenému a dobře vybavenému zloději

V naší nabídce najdete bezpečnostní kování ROSTEX 3. a. 4.  bezpečnostní třídy. Ptáte se, co je touto třídou myšleno? Stupeň bezpečnostní třídy (od roku 2012 označován zkratkou RC) je dán tím, co musí vydržet bezpečnostní kování při případné snaze o překonání zlodějem a jeho nářadím. Kování, které je označeno bezpečnostní třídou 3, poskytuje vysokou ochranu. Odolá zloději, který se pokusí ve snaze překonat překážku v podobě bezpečnostního kování použít páčidlo o délce až 710 mm, šroubovák, ruční nářadí (např. malé kladívko, důlčíky) a mechanickou ruční vrtačku, přičemž je počítáno s tím, že zloděj má jisté povědomí o systému uzávěru, umí s nářadím pracovat a použije zvýšené fyzické násilí. Nižší bezpečnostní třída než třída 3 není při zabezpečení domácnosti vhodná. Kování s třídou 1 či 2 se hodí k zabezpečení kůlen, nenákladně zařízených dílen, stodol, apod.

bezpečnostní třída kování pyramida

4. bezpečnostní třída udělá z vašeho domu již takřka nedobytný hrad. Kování s označením RC 4 chrání vaši domácnost před velmi zkušeným zlodějem, který navíc používá i zámečnické kladivo, sekeru, dláta, sekáče, přenosnou akumulátorovou vrtačku, apod. Od toho se odvíjí i širší možnosti, které případný pachatel má, a tedy i způsoby napadení, kterým kování odolá. Neohrozí ho vrtání, sekání, ani páčení.

ROSTEX bezpečnostní kování BK 802 s řetízkem (RC 3)

Bezpečnostní kování může být i stylovou designovkou

V naší nabídce si vybere skutečně každý. Nabízíme rovněž bezpečnostní kování ROSTEX s překrytkou vložky, kování vybavené řetízkem, kování v provedení klika/klika či klika/madlo, kování štítové nebo rozetové. Nemusíte mít strach ani o estetiku. Bezpečnostní kování může být i velmi stylové. Krom toho, že v našem sortimentu najdete i zdobené kování vhodné do romanticky zařízeného bydlení, nabízíme i moderní designovky. Jmenujme například bezpečnostní kování ROSTEX BK RX 1-50 FORTE (RC 4), které skvěle vypadá a navíc poskytuje i zabezpeční třídy 4, tedy nejvyšší! Toto štítové bezpečnostní kování s překrytkou vložky a masivním vyoseným madlem v povrchové úpravě matné nerezi vám poslouží jako skvělý bodyguard.

bezpečnostní kování ROSTEX BK RX 1-50 FORTE (RC 4)