Sekery a nože HULTAFORS - švédské mistrovské dílo

Když vybíráte nářadí, hledáte kvalitní produkty, na které se můžete spolehnout. Firma Hultafors své výrobky vyvíjí ve spolupráci se skutečnými profesionály z řad řemeslníků. Výsledkem jsou sekery a nože, které uspokojí i nejnáročnější zákazníky. 

Pokud se dá říci, že každou ženu potěšíte krásnou květinou, troufáme si s jistotou tvrdit, že téměř každý muž ocení kvalitní nářadí. A skutečně „mužskou záležitostí“ je pořádná sekera a nůž. Vždyť nůž provází muže už od dětských let, a to nemusí být ani táborníkem, ani dobrodruhem.

hultafors_kategorie

Hultafors – ztělesnění precizně provedené ruční práce, spolehlivosti a maximální funkčnosti

Jedny z nejkvalitnějších produktů na trhu nabízí švédská firma Hultafors, která si při vývoji a výrobě svého zboží klade primárně za cíl nabízet výrobky spolehlivé, vysoce kvalitní, precizně zpracované a především maximálně funkční.

Svoji dlouhou tradici započala firma Hultafors již v roce 1883, kdy mladý inženýr Karl-Hilmer Johansson Kollén přišel s prvním „objevem“, který si jeho doba žádala - metrem, který měřil v centimetrech a palcích zároveň. Zanedlouho svůj první vynález ještě zdokonalil a navrhl metr skládací. Od klasických dřevěných metrů se firma s postupem let posunula dále. Rozšířila jak produktové řady, tak i škálu používaných materiálů.  Od 80. let minulého století zaznamenává dramatický vzestup, a to zejména díky své expanzi na mezinárodní trh. Nyní si vysoce kvalitní produkty Hultafors mohou koupit lidé na celém světě.

Hultafors produkty musí „padnout do ruky“ – na vývoji se podílí i skuteční řemeslníci

Výrobky Hultafors přitom na trhu zaujímají výjimečné postavení především díky jedinečným technologiím souvisejícím s hodnotami a zásadami, které firma ctí a v jejichž duchu přistupuje k výrobě i ke svým zákazníkům. Poctivé nářadí zkrátka musí „něco vydržet“, musí za ním stát kvalitně odvedená práce a hlavně musí „padnout“ do ruky. Právě proto spolupracuje firma Hultafors přímo s odborníky, pro které své zboží vyrábí. Profesionálové z různých řemeslnických odvětví se podílejí na vývoji jednotlivých produktů. Produkt nepřijde do obchodů, dokud s ním jeho budoucí uživatelé nejsou spokojení. Tímto dodává firma Hultafors svým výrobkům skutečnou záruku toho, že s nimi práce půjde opravdu snáze, rychleji, zkrátka „od ruky“.

hultafors_podkategorie_nože

Ručně kované sekery Hultafors – postupné kování oceli zvyšuje její hustotu, a tím i odolnost

Vskutku výjimečným příkladem mistrovské řemeslné práce jsou sekery Hultafors. Jedinečné jsou především proto, že jsou kovány ručně. „Ruční práce“ v tomto případě ale není pouhou reklamní nálepkou. Postupné kování oceli, ač se jedná o nákladnou metodu, zvyšuje její hustotu a tím i odolnost výsledného produktu. Povrch je upraven metodou částečného kalení, to znamená, že u sekery je jasně patrná tzv. ostřící zóna, která není kalena. Hlava sekery je kalena až několik centimetrů pod ostřím a dále. Tato úprava má prosté praktické využití - oblast ostřící zóny můžete brousit, aniž byste měnili vlastnosti oceli.

Bez povšimnutí nenecháme ani kvalitní odolná topůrka seker Hultafors. Ta jsou vyráběna ze dřeva ořechovce bílého pěstovaného v Severní Americe. Tento materiál vyniká zejména svoji houževnatostí a pružností.

Hultafors vyrábí sekery pro mnohé využití. Kromě klasických seker na kácení a štípání dřeva, má ve své nabídce i sekery na lov, táboření či sport. Při výrobě každé z nich je kladen důraz na dokonalé provedení, takže při správném zacházení vydrží celé věky a v rodině je užijí mnohé generace.

hultafors_podkategorie_sekery

Nůž Hultafors patří do výbavy každého muže

Již v úvodu jsme se zmiňovali o tom, že do výbavy každého správného muže patří kvalitní a spolehlivý nůž. Čepele nožů Hultafors jsou vyráběny z japonské oceli. Speciální péče je věnována i ostří. To vzniká v několika fázích, nakonec se vyhlazuje na koženém řemenu. Výsledkem tohoto procesu je tak skutečně ostré ostří.

Hultafors nože jsou pro každého – Na „své“ si přijdou instalatéři, elektrikáři i malíři

I při vývoji nožů spolupracuje firma Hultafors s odborníky z řad řemeslníků. Proto kromě univerzálních nožů najdete v jejich nabídce i nože takřka „na míru“ potřebám různých profesí. Vybírat můžete mezi noži elektrikářskými, malířskými, instalatérskými, noži s dlátovou čepelí a dalšími. Místo „obyčejného nože“ tak máte v ruce víceúčelový produkt, u kterého se nemusíte bát, že by se při zvláštním užívání poškodil. Například dlátový nůž můžete používat jako nůž i jako oboustranně broušené dláto. Takže při práci se dřevem vám nůž pomůže materiál pěkně ořezat a dláto pak určené úseky vyštípat. Instalatérský nůž je zase skutečným přítelem každého instalatéra. Kromě toho, že uřízne opravdu vše, s čím se instalatér dostane při práci do styku, začistí také otřepy na plastové nebo měděné trubce. A protože vývojáři Hultafors myslí na všechno, nachází se na noži i pilníček, který poslouží k dalšímu zahlazení hran.

Hultafors_Logo

Rukojeť i pouzdro nožů Hultafors je vyrobeno z kvalitního odolného polypropylenu. Rukojeť je tvarována tak, aby umožnila pohodlný a bezpečný úchop. Pouzdro je snadno omyvatelné. Nabízí možnost nošení na opasku nebo prostřednictvím speciálního uchycení na pracovní oblečení.

Sekery a nože Hultafors splní požadavky i těch nejnáročnějších zákazníků a uživatelů se speciálními potřebami. Léty ověřená kvalita snoubící se s precizním provedením a funkčností nabízí maximální pracovní komfort všem, kteří se rozhodnou značce Hultafors důvěřovat.

Sekery Hultafors můžete koupit ještě v tomto obchodě - www.kovani-kliky.cz