Pouzdra Eclisse – nabité stavební pouzdro plné vychytávek

Stavební pouzdra pro posuvné dveře společnosti Eclisse vynikají špičkovým zpracováním, mimořádnou odolností a životností. Za jejich vysokou kvalitou stojí mimo jiné řada technologických „vychytávek“.

Maximální úspora prostoru – to je mnohdy jedno z nejdůležitějších kritérií, které nás zajímají při zařizování nového bydlení. Pokud nemáme zrovna to štěstí a neobýváme rozlehlou usedlost na venkově, máme pravděpodobně byt ve městě nebo malý domek na předměstí. I když se nám zprvu naše novostavba zdála velká až dost, postupně jako by se zmenšovala. Dětem nejdříve stačil společný pokoj, ale jak postupně dospívaly, chtěly mít každý svůj.

Pak jsme si koupili psa nebo kočku. Také jsme zjistili, že jeden pokoj navíc pouze jako šatna by se také hodil… Ať už je náš problém s nedostatkem místa větší či menší, pravděpodobně si nemůžeme dovolit s prostorem příliš plýtvat. Dveřní křídla, která na své otvírání spotřebují místa poměrně hodně, takové plýtvání místem mohou představovat. Chytrým řešením moderní domácnosti jsou v tomto případě posuvné dveře zasouvající se do stavebních pouzder.

Stavební pouzdra Eclisse vynikají vysokou životností a odolností

Stavební pouzdra Eclisse jsou přitom skutečně „vychytaná“. Už samotný posuvný systém uleví vašemu interiéru, odlehčí ho. Posuvné dveře jsou funkční, manipulace s nimi jednoduchá, navíc vhodně doplní i bezbariérové bydlení. Stavební pouzdra Eclisse jsou pevná, spolehlivá, odolná, vynikají vysokou životností a navíc nejsou náročná na údržbu. Kromě toho ale disponují řadou konstrukčních vychytávek, které z nich dělají opravdu mimořádný interiérový prvek.

 Pro-zdravotne-postizene_reference 

Eclisse nabízí stavební pouzdra určená k zabudování do zdiva a do sádrokartonu. Nejdříve se zaměříme na ty do zdiva. Vysoké životnosti a odolnosti stavebních pouzder Eclisse je docíleno především díky mimořádně pevné a odolné konstrukci.

Tvoří ji 16 vodorovných výztužných profilů (4). Odolnou konstrukci dotváří navíc ještě svislé profilované výztuhy, které s maltou utváří jeden kompaktní celek. K pouzdru je speciálním systémem bez svařování připevněna omítkářská síť (3), jejíž přesah brání praskání okolní omítky(2). To, že je síť k pouzdru přidělána bez svařování nezdůrazňujeme pouhou náhodou – výrobce tak zamezuje budoucímu riziku vzniku rzi. V pouzdru je zabudovaná i  montážní rozpěra (7) sloužící k vyrovnání pouzdra a vymezení šířky průchodu. Tato rozpěra představuje jeden z mnoha patentů stavebních pouzder Eclisse. Dalším je například poddveřní vytahovací plech, který lze využít, pokud při usazování dveří dojde k chybě. Pro vyrovnání rozdílu mezi pouzdrem a úrovní podlahy postačí plech vytáhnout z kapsy. 

     

Stavební pouzdra jsou vybavená vodícím trnem, který slouží k přesnému vycentrování

Pojďme se podívat na další technologické vychytávky - pouzdra Eclisse jsou jimi přímo „nabitá“. Usazení dveří je velmi snadné. Přispívá k tomu umístění vodícího trnu (9), který může být přišroubován k zemi nebo k samotnému pouzdru a slouží k přesnému vycentrování.  Bezproblémový provoz posuvných dveří a stavebních pouzder zajišťují  speciální pojezdové vozíčky s kuličkovými ložisky (11). Jejich nosnost je 100 kg či 120 kg pro těžší dveře.

 

K dlouhé životnosti stavebních pouzder přispívají i další prvky, například tzv. dorazový díl (13). Ten brání případným deformacím a usnadňuje opláštění obložkami. Bezpečné vedení dveřního křídla umožňují příčné výztuhy (14) z pozinkovaného plechu o tloušťce 0,7 mm. Odolnost vůči vertikálním tlakům zvyšují svislé výztuhy (15) ze zesílené oceli o tloušťce 1,2 mm. 

  

Posuvné dveře představují opravdu rafinované řešení do každého interiéru. Jsou praktické, funkční i velice elegantní. Splňují tak všechny požadavky moderního designu. Kvalitní stavební pouzdra Eclisse navíc slibují dlouholetý bezproblémový provoz - ručí za to 12 letou zárukou.